top of page
Търсене

Образование за утрешния ден

Проект BG05M2ОP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“, Дейност 6 “Повишаване на дигиталната компетентност и умения на учениците под формата на извънкласни дейности (клубове по интереси и допълнителни занимания по ключови дигитални умения”



През учебната 2022/ 2023 година, СУ “Стоян Заимов” - Плевен, работи по проект BG05M2ОP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“, Дейност 6 “Повишаване на дигиталната компетентност и умения на учениците под формата на извънкласни дейности (клубове по интереси и допълнителни занимания по ключови дигитални умения”.

В клуба “Киберпрестъпления – Защита на информацията и Защита на личните данни” се включиха 11 ученици, от VIII и Х класове. Актуалността на тези въпроси е причина, участниците в групата да са както от паралелка “Софтуерни и хардуерни науки”, така и от паралелка “Природни науки” (биология и химия).

Темите, които предизвикаха интереса им, са свързани с опасностите в интернет (заплахи, уязвимост и риск), извършителите на киберпрестъпления и техните инструменти, защитата на комуникациите, криптография, работата на софтуер, който анализира мрежата.

Всеки един от тях ще получи сертификат за постигнати резултати - в края на обучението си.

Ръководител на клуба е г-жа Таня Любенова - старши учител по Информационни технологии, квалифицирана за тези теми, по проекта.



Отчет-ОУД-Клуб
.pdf
Изтегляне на PDF • 65KB


62 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И СПОРТА

СУ „СТОЯН ЗАИМОВ“ – ГРАД ПЛЕВЕН НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И СПОРТА“ МОДУЛ 2 „СПОРТ“ СФОРМИРА ЗА УЧЕБНАТА 2023 – 2024 ГОДИНА ТРИ ГРУПИ: 1. Волейбол вид спорт 2. VIII – XI клас възрастова

bottom of page